Estée Lauder DayWear Advanced Multi-protection Anti-Oxidant & UV Defense SPF 50

 

 

Krema sadrži kvalitetnu UV zaštitu širokog spektra baziranu na avobenzonu 3%, homosalatu 5%, oktisalatu 5%, oktokrilenu 2.7%, oksibenzonu 3%. Krema je lagane strukture i brzo upijajuća, ne oseća se na koži, ali za sobom ostavlja vrlo blagi odsjaj. Ovaj odsjaj dolazi od same formulacije proizvoda, ali i od micije, mineralnog pigmenta koji je tu da momentalno poboljša izgled kože kroz refleksiju svetlosti.

Krema ima dobru sposobnost hidratacije za sve tipove kože osim suve, zbog čega predlažem da se dopuni željenim emolijentom. Pored dobre baze kreme i kvalitetne UV zaštite, proizvod sadrži impresivnu grupu biljnih ekstrakata, antioksidanasa, masnih kiselina i hidrirajućih jedinjenja. Sadrži skoro sve što jedna svevremena krema treba da sadrži. Prisustvo limuna i ruzmarina u ovoj formulaciji nije problematično (uglavnom zbog koncetracije), ali ipak osobama sa osetljivom kožom preporučujem da budu obazrive. Za razliku od drugih krema iz iste linije, ova je smeštena u neprozirnu ambalažu odnosno tubu, što upotpunjuje njemu stabilnost koja je bila upitna kod drugih krema upakovanih u teglice. Stoga, DayWare linija krema u tubi dobija visoko pozitivnu ocenu.

P.S

Kada uzmemo u obzir da je krema vrlo lagana, jasno je da će suvim kožama trebati dodatna hidratacija, što predstavlja mali problem jer se proizvodi sa UV filterom uvek stavljaju poslednji. Drugi, teži proizvodi ukoliko bi se stavili pre ove kreme, mogu da onemoguće prodiranje supstanci u kožu. Ako bi se stavili preko ove kreme, onda mogu da utiču i na stabilnost, odnosno efikasnost UV filtera. Stoga je možda najbolja opcija naneti još jedan proizvod za zaštitu od sunca posle ove kreme koji je hidrantniji i teže strukture i na taj način zadovoljiti suvu kožu i pojačati UV zaštitu.

 

m.a.p