ROC Pro-Renove

 

ROC Pro-Renove sadrži jedinjenje pod nazivom heksinol (hexinol), o kome se sada može naći pregršt tekstova, uglavnom onih namenjenih promociji samog proizvoda, i u kojima se dejstvo ovog jedinjenja upoređuje sa dejstvom retinola, a ipak ono nije retinol već anti-inflamatorno jedinjenje koje po navodima brenda sprečava razgradnju kolagena i elastina i aktivira njihovu proizvodnju (za elastin, iskreno, čisto sumnjam). Ostaje nejasno da li su testovi rađeni na finalnom proizvodu ili na jedinjenju, kao i to kako se jedinjenje ili proizvod ponaša na koži. Ovo je naravno kombinovano sa kliničkom procenom nad osobama koje su koristile proizvod, a u ovom slučaju to su 42 žene. Ova brojka je statistički zanemarljiva za bilo kakvo uspostavljanje standarda efikasnosti, pri čemu treba imati na umu da se ovde procenjivala zaravnjenost i blistavost/prozračnost tena, što nije nikakav revolucionarni uspeh, jer postoji niz jedinjenja koja daju ovaj kozmetički efekat. Inače, skoro svi vodeći brendovi koriste iste metodologije kod ocenjivanja učinka i efikasnosti, zato obavezno obratite pažnju na sitna slova na dnu letka ili plakata i zanemarite pompezne brojke koje u suštini malo znače za vašu kožu, a mnogo za vaš novčanik.

Drugo aktivno jedinjenje u ovom proizvodu je vitamin C i to stabilizovan sa glukozom (AA2G), koji u kontaktu sa određenim već prisutnim enzimom u koži započinje otpuštanje i u nepromenjenom obliku iskorišćava se od strane ćelija, i to u produženom trajanju. Takođe, ovaj oblik vitamina C može da preživi industrijsku proizvodnju i ostane biološki raspoloživ. Moramo priznati da je ovo vrlo interesantan i osvežavajući momenat, pošto su sistemi osiguravanja biološke raspoloživosti vitamina C bili pretežno vezani za kvalitetne dodatke ishrani, a sada ih sve češće viđamo u kozmetici. ROC nije naveo koncentraciju vitamina C u ovom proizvodu, tako da se ne može garantovati da li su doze dovoljne.

Krema se nalazi u adekvatnoj ambalaži, tubi sa dozerom zapremine 40 ml. U fluidnom je stanju što znači da odgovara svim kožama osim, verovatno, suve.

Moje mišljenje o ovom proizvodu je podeljeno, jer ne mogu  da formiramo stav o heksinolu dok je vitamin C u formi u kojoj se nalazi u ovom proizvodu zaista interesantan. Ukoliko želite da eksperimentišete i imate 3.000 dinara, ovo i nije tako loša opcija za vas. Proizvod ne sadrži UV zaštitu.

 

m.a.p