BOCASSY ‒ noćna krema

 

Prilikom istraživanja naišao sam na oprečne navode o tome gde je sedište kompanije Bocassy. Naime, osnivačica brenda u intervjuu za jedan portal navodi da se predstavništva kompanije nalaze u Francuskoj i Hrvatskoj, dok se na sajtu brenda navode Ujedinjeni Arapski Emirati i Francuska, ali ne i Hrvatska. Tako da ostaje nejasno gde je smeštena proizvodnja, odnosno gde se vrši kontrola kvaliteta, što je znatno važnije od lokacije filijala ili bilo čega ostalog.

Brend takođe navodi da je ekološki osvešćen, ali ostaje nejasno na koji način. Neke specifične filozofije iza brenda nema, osim neodređene ekološke svesti i izjave da su kao porodica, šta god to značilo. Takođe, u odnosu na ostale analizirane proizvode, brend ne koristi nikakva specifična ili napredna jedinjenja, već je fokusiran na hranljiva ulja, butere i jedinjenja svojstvena koži. Interesantan je stav predstavnice brenda u pomenutom intervjuu o važnosti edukacije korisnika o proizvodima na kojima piše „bez konzervansa“, gde postavlja pitanje bezbednosti ili kvaliteta proizvoda. Ovo stanovište smatram tačnim, štaviše, smatram da proizvodi koji ne koriste konzervanse ili koriste novije zamene za njih u stvari predstavljaju veći problem nego oni koji ih imaju. Naime, konzervansi obezbeđuju postojanost, ispravnost, te garantuju bezbednost kozmetičkog proizvoda tokom dužeg vremenskog perioda, a nisu ni svi konzervansi isti.

Što se tiče same Bocassy noćne hidrantantne kreme, ona sadrži 26% masnog udela sastavljenog od maslinovog, bademovog, susamovog i ulja jojobe, kao i šea butera. Formulacija takođe sadrži vitamin A, pantenol i ekstrakt kamilice. Krema je masna i ne možemo je smatrati proizvodom protiv starenja pošto manjka jedinjenjima koja bi direktnije delovala na relevantne procese protiv starenja. Da budem precizniji, ovu kremu smatram dobrom emolijentnom kremom za kožu od normalne do suve, koja kombinuje nekoliko hranljivih ulja i nadopunjena je umirujućim jedinjenjima. Nismo sigurni da li će odgovarati osetljivoj koži, pošto sadrži parfem, a sigurno je ne preporučujemo za reaktivne kože i kože sklone ekcemima i alergijskim reakcijama. Cena kreme je oko 2.000 dinara i smatram je interesantnom ponudom za one koji vole kreme u kojima glavnu ulogu igraju hranljiva ulja.

 

m.a.p