Neoretin Discrom Control Gelcream Anti-pigment SPF50

 

 

Neoretin je proizvod kremaste/gel-krem teksture namenjen prevenciji i smanjenu pigmetacijskih fleka sa impresivnom mešavinom aktivnih jedinjenja. Niacin koji je ovde, čini se, u visokoj koncetraciji ima višestruko pozitivno delovanje na kožu gde, između ostalog, blokira kretanje pigmenta iz melanocita u kožu i tako sprečava ili smanjuje vidljivu manifestaciju pigmentacije. Acetil glukozamin se pokazao efikasnim u prosvetljavanju tena i to pogotovo kada je kombinovan sa niacinom i pomaže blagu eksfolijaciju, odnosno uklanjanje mrtvih ćelija kože. Kojična kiselina takođe prosvetljuje ten, ali je izuzetno nestabilna na vazduhu i suncu i obično se koristi kao alternativa nekim drugim jedinjenjima jer je laka za formulisanje. Interesatno je prisustvo hidroksipinakolon retinoata (Hydroxypinacolone Retinoate), odnosno estera vitamina A, za koji proizvođač tvrdi da se vezuje za iste receptore kao retinoična kiselina, ali bez iritacija, i na taj način daje sličan efekat. Lično sam koristio ovo jedinjenje u koncentraciji od 2%. Tom prilikom ono je ispoljavalo neke od prvobitnih efekata upotrebe aktivnog vitamina A, kao što je zdrav sjaj lica koji je karateristican pri upotrebi ovog jedinjenja, ali nema objektivnih dokaza da za pigmentaciju ili bilo koju drugu potrebu deluje isto kao retinoična kiselina. Svakako ovo je odličan i pametan dodatak koji neće pojačati potencijalnu reaktivnost proizvoda, a može da aktivira smenu ćelija i tako pomogne uklanjanje pigmentacije. Takođe, nailazim na vitamin E, C, heksapeptid 37, jedinjenja za vlaženje i umirivanje.

Izuzetno je zadovoljstvo kada se naiđe na proizvod koji je ukorak sa vremenom i naučnim saznanjima. Selekcija i racionalan koji se nalazi iza korišćenih jedinjenja je odličan i multiperspektivan, što ovaj proizvod verovatni čini najboljim na našem tržištu. Takođe, nema razloga ograničiti upotrebu samo na pigmentaciju, ovo je takođe odličan proizvod za prevremene znakove starenja, kao i ublažavanje posledica akni kao, što je postinflamatorna hiperpigmetacija.

Iako proizvod sadrži zaštitni faktor, obavezna je dodatna upotreba zaštitnog faktora kod osoba koje će ovo koristiti za smanjenje pigmentacije. Naime, nema svrhe koristi bilo koji proizvod ukoliko izostaje zaštita od sunca kao dominantnog faktora hiperpigmentacije. To praktično znači da ukoliko nema izlaganja suncu, nema pigmentacije. Ovo se postiže rigoroznom upotrebom visokog zaštitnog faktora, idealno SPF 50. Kako bi se obezbedio nivo zaštite koji je naveden na proizvodu treba naneti liberalnu količinu na lice. Ukoliko se nanese manje, biće i manja zaštita, tako da je količina u korelaciji sa jačinom zaštite. Stoga, iako Neoretin sadrži zaštitni faktor, dve pumpice koje će verovatno koristiti najveći broj potrošača, verovatno nisu dovoljne za postizanje jake zaštite usled male količine. Upotreba veće količine proizvoda nije preporučljiva pošto se na taj način koža izlaže većoj koncentraciji jedinjenja što može izazvati iritacije. Stoga je dodatna zaštita presudna.

 

Cena proizvoda je oko 3.500 dinara.

 

m.a.p